Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Каталог

ПРЕПОРЪЧАНО:

Субсидии за частни училища или колко са важни едни 20%

 Анализ на Десислава Николова, Институт за пазарна икономика

Преди няколко дни парламентарната комисия по образованието и науката набързо гласува една нова алинея към законопроекта за предучилищното и училищното образование, която с лека ръка успя да опорочи добрата идея държавната субсидия да следва децата, независимо дали те учат в държавни градини и училища или в частни.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Ново издание на пролетния дискусионен форум

Предстои ново издание на Пролетния дискусионен форум, част от Европейски проект „My Europe”. Дискусионният форум се подготвя вече десета година от екипа на ЧСОУ “Рьорих” по важни теми в съвременното българско общество.

Прочети още...

От 2005г. Дискусионният форум се организира със съдействието и подкрепата на БАЧУ и нейните членове. Наше общо желание е да продължим да разширяваме състава на участниците. Участници в дискусията са ученици в гимназиална степен. Досегашните издания доказаха, че това е един от ценните и верни пътища за приобщаване на младите хора в България към важните пред страната и обществото ни теми и проблеми.

Отправяме към вас покана за участие в предстоящото издание на Пролетния дискусионен форум на тема:

Училищните правилници – демократичен инструмент или средство за контрол?

Дискусионният форум ще се проведе на 20 март 2014 г. от 14.00 часа в „Плюс това”, ул. „Марин Дринов” № 30.

             Ново предизвикателство е, че освен уменията си за представяне на мнение, дебатиране и защита на позиция, участниците ще използват и комуникативните си умения на английски език. Във форума са поканени да участват чрез видеоконферентна връзка ученически екипи от училища от Испания, Италия, Полша, Румъния и Турция, партньори на ЧСОУ ”Рьорих” по проект Коменски във връзка с демократичните ценности. Желанието ни е да създадем синергия между проектите и да мултиплицираме ефекта за общността на БАЧУ, като направим дискусията международна. 

Прочетете повече за КРАТКА ИСТОРИЯ НА ДИСКУСИОННИЯ ФОРУМ.

Документи за членство

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Видео:Пресконференция

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.