Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

ОТКРИТИ УРОЦИ В РУСКИ ЛИЦЕЙ - СОФИЯ

Руски Лицей – София се готви за своя предстоящ юбилей, 15 - години от създаването на Лицея. Празникът предстои, но подаръците вече радват лицеистите и учителите.

Прочети още...

Фонд ”Русский мир” съдейства на Лицея да придобие интерактивна дъска и няколко съвременни проектора, които сега активно използват учителите в уроците си на Частно средно общообразователно училище, Частно училище за танцово изкуство и Частна детска градина.
Традиционните февруарски открити уроци преминаха под девиза: ”Модерните технологии в обучението”. Във всички уроци се използваха софтуерните продукти, получени с новите комплекти учебници, Интернет, учебни филми и авторски разработки на уроци от учителите в Лицея. Особено радостно реагираха на новата придобивка малките възпитаници. На тях им бе много забавно и интересно, защото могат да рисуват картинки, да пишат букви и цифри не само в тетрадките, но на самата дъска. А главното е, че може леко да изтрият и да напишат още по- хубаво. За по-големите ученици интерактивната дъска дава възможност на момента да направят далечно пътешествие, да слушат уникални записи или просто да направят справка в Интернет, да гледат филми, да решават задачи по математика, граматични упражнения и тестове по различни предмети.
Откритите уроци, които винаги свидетелстват за високото ниво на професионална подготовка на учителите в Лицея, и през тази година потвърдиха, че в учебната и извънкласната работа активно се използват съвременните технологии.
Със задоволство родителите наблюдаваха уроците и споделяха, че по време на тяхното обучение не са имали възможността да използват модерните технологии, които спомагат за по- бързото и лесно усвояване дори и на най-трудният учебен материал.

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.