Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Каталог

ПРЕПОРЪЧАНО:

Субсидии за частни училища или колко са важни едни 20%

 Анализ на Десислава Николова, Институт за пазарна икономика

Преди няколко дни парламентарната комисия по образованието и науката набързо гласува една нова алинея към законопроекта за предучилищното и училищното образование, която с лека ръка успя да опорочи добрата идея държавната субсидия да следва децата, независимо дали те учат в държавни градини и училища или в частни.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Г-н Пер Кристенсен гостува в България по покана на БАЧУ

По покана на Българската асоциация на частните училища в София на 09 и 10.07.2015г. гостува г-н Пер Кристенсенчлен на Управителния комитет на Европейския съвет на националните асоциации на независимите училища (ЕКНАЙС).


     Основната част от програмата на г-н Пер Кристенсен включваше срещи с г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и наука към 43-то Народно събрание и народни представители – членове на КОН; г-жа Ваня Кастрева – зам.-министър на образованието и науката; г-жа Мариана Банчева и екипа на Институт за прогресивно образование.
     Г-н Кристенсен оцени като много полезни състоялите се разговори, в хода на които той получи конкретна информация за реформите в българското училищно образование и за предстоящото приемане на Закона за предучилищно и училищно образование. Той сподели опита на Дания за държавното финансиране на независимите (частните) училища като подчерта, че основният критерий е частните училища да осигуряват високо качество на образованието.
     На среща с членовете на Управителния съвет на БАЧУ бяха обсъдени и конкретните ангажименти за организирането на семинара на ЕКНАЙС в София на тема: „Нови подходи към ученето като ключове към успеха“, който ще се проведе на 19-21 ноември 2015г. при домакинството на БАЧУ.

Документи за членство

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Видео:Пресконференция

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.