Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Каталог

ПРЕПОРЪЧАНО:

Субсидии за частни училища или колко са важни едни 20%

 Анализ на Десислава Николова, Институт за пазарна икономика

Преди няколко дни парламентарната комисия по образованието и науката набързо гласува една нова алинея към законопроекта за предучилищното и училищното образование, която с лека ръка успя да опорочи добрата идея държавната субсидия да следва децата, независимо дали те учат в държавни градини и училища или в частни.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ДПН ТОДОР ТАНЕВ И ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА ВРЪЧИХА

ПОЧЕТНОТО  ОТЛИЧИЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

на изявени учители и директори от страната на

СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ.

 

„Наистина е много вълнуващо за всички нас да съм сред Вас и да връча тази награда, която е учредена през 1996 година“, заяви министър Танев и поздрави присъстващите учители и директори, предложени да я получат.  Той каза още, че всички, които са получили това почетно отличие през годините, са вече „едно голямо българско семейство от извисени хора“ и пожела тази награда да получи повече публичност, защото това укрепва българския дух.

За дългогодишна и високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование са наградени и следните представители на частните училища-членове на БАЧУ:


Даниел Цветанов Николов – Учител по български език и литература в Частно средно общообразователно училище „Проф. Иван Апостолов“

Радослава Горанова Димитрова – Дългогодишен начален учител и административен директор на Частна детска градина „Доверие“

Антоанета Кирилова Стоянова – Учител по математика в Първа частна математическа гимназия

Йорданка Петрова Йосифова – Директор на Частно основно училище „Джани Родари“

Милка Горанова Славчева – Председател на Българска асоциация на частните училища

Поднасяме най-сърдечни поздравления на колегите и им пожелаваме нови успехи в благородната им дейност за обучението и възпитанието на децата и учениците. Честито!

 

 

 

Документи за членство

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Видео:Пресконференция

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.