Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Кръгла маса на тема: „Взаимодействие на детската градина и семейството за игровата култура на децата“

     Кръгла маса на тема: „Взаимодействие на детската градина и семейството за игровата култура на децата“ се проведе на 29.04.2015г. 

В кръглата маса, организирана от БАЧУ, участваха учители, родители, директори на частни детски градини, експерти и специалисти по предучилищна подготовка на децата. Научният ръководител проф.д-р Елена Русинова представи анализ на резултатите от проведена анкета с родителите в 11 детски градини. Шест частни детски градини представиха видео-записи и снимки на игри по темата на кръглата маса:
ЧДГ „Доверие“„Форми на игрово взаимодействие между детската градина и семейството“. (Оттук можете да изтеглите презентацията)
ЧДГ „Дрита“„Двама с мама на детска градина“. (Оттук можете да изтеглите презентацията)
ЧДГ „Мария Магдалена“„Спортните и образователни игри-фактор за пълноценното развитие на децата“. (Оттук можете да изтеглите презентацията)
ЧДГ „Веда“ – „Играта като основен компонент в развитието на детето в светлината на взаимодействието детска градина-семейство“. (Оттук можете да изтеглите презентацията)
ЧДГ към Руски лицей-София„Развиващи игри в семейството и в детската градина“. (Оттук можете да изтеглите презентацията)
ЧДГ „Джани Родари“„Урок по математика“ и „Дядовата ръкавичка“.(Оттук можете да изтеглите презентацията)
     Презентациите и състоялата се дискусия потвърдиха богатата и разнообразна дейност в частните детски градини за развитието на игровата култура на децата и обогатяването ѝ в съвместната работа с родителите.

Повече снимки разгледайте ТУК.

Анализ на анкетата изтеглете ТУК.

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.