Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Красив спектакъл

На 25.01.2015 година от 19.00ч. на сцената на Музикалния театър в София, възпитаниците на Руската балетна школа на Частната детска градина и на Частното училище за танцово изкуство „Галина С. Уланова” при Руски Лицей – София, представиха балетния спектакъл - премиера „Лешникотрошачката”, посветен на 15-годишния юбилей на Руски Лицей - София.

Повече от сто години този балет се представя на световните сцени по музика на великия П.И. Чайковски и либрето към балета на Мариус Петипа, който продължава да вълнува зрителите. Настоящият спектакъл е редакция на балета „Лешникотрошачката” на Директора на Руски Лицей - София, Шара Карсакпаева и на педагозите - балерини Стефка Христова и Людмила Молоствова. На сцената се редуваха изпълненията на възпитаниците от балетната школа, които изпълниха своята хореография с майсторство и лекота. Публиката ги аплодираше многократно. Много аплодисменти получиха и най-малките участници от детската градина, облечени в красиви костюми, те танцуваха валса на цветята. Солистите на спектакъла - Ивана Харизанова, Джули Ботева, Денимир Велков, Александър Костов, Александра Димитрова,Васко Янцен,Ксения Закревская, Рая Димова, Амели Кръстева, Дебин У и Йебин У, и по- големите балерини - Джойс Дал, Вера Асприди, Дебора Добрева и Даря Ципкина, предизвикаха възхищението на публиката с майсторското изпълнение на сложната и красива хореография. В балета участва и преподавателката по класически танци в Руската балетна школа и в училището за танцово изкуство Стефка Христова, в ролята на Дроселмайер. На солистите партнираха артистите – балетисти от Националната опера Джузепе Джованни и Корадо Лоренцо. Спектакълът завърши с дефиле и поклон на над 100 участници, облечени в прекрасни сценични костюми. Публиката, станала на крака, бурно и продължително ги аплодираше. Поднесени бяха много цветя и приветствени думи на благодарност. Г-жа Ш.Карсакпаева, развълнувана и щастлива, изказа топли думи на благодарност към целия
колектив на Руски Лицей за подготовката на спектакъла. Благодари на г-жа Боряна Сечанова, директор на балет „Арабеск”, за помощта и съдействието за организирането и провеждането на спектакъла, както и на ръководството на Музикалния театър за оказаното гостоприемство.

Благодари на ентусиазираната публика, на нашите родители и гости, уважили с присъствието си поредния красив спектакъл на Руски Лицей - София.

 {gallery}events/Russian-lycee{/gallery}

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.