Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

В МОН се проведе отраслов съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование

На 18 ноември 2014 г. в МОН министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев присъства на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование с участие на представители на всички социални партньори.

„Много държа на екипността, още повече държа на нещо, което се нарича съгласие“, обърна се министър Танев към партньорите в Отрасловия съвет.

Ръководителите на синдикалните и на работодателските организации изразиха своите очаквания и направиха предложения за приоритети в бъдещата съвместна работа. Сред разглежданите от тях теми бяха политиките за издигане авторитета на учителската професия, философията на делегираните бюджети, осигуряването на равен шанс за децата в предучилищна възраст, изпълнението на стратегически документи.

Представителите на социалните партньори високо оцениха постигнатите от МОН резултати от проектите, по които се работи, а председателят на Отрасловия съвет Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката, им благодари за съдействието.

Бе взето решение да се сформира работна група, която да разработи критерии и компоненти за системата на делегираните бюджети.

Източник

{gallery}news/2014/11{/gallery}

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.