Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Световноизвестният художник Албино Пити ще създаде 15 - метрова картина с ученици от училище „Артис“

На 19. 11. /сряда/, точно в 15 часа, популярният в цял свят италиански художник Албино Пити ще участва в създаването на 15-метрова картина по повод 15-годишния юбилей на частно СОУ по изкуства и чужди езици „Артис“.

Известният в цял свят италиански художник Албино Пити и Частно СОУ  „Артис“ представят благотворителния пърформанс „ART WORLD FORCE“.

Събитието представлява създаването на 15-метрова абстрактна картина със съвместните усилия на художника и учениците от училището. Уникалният по рода си проект ще се реализира в училище „Артис“ по повод 15-годишния му юбилей и ще стартира точно в 15:ОО часа пред очите на ученици, учители, родители, официални гости и журналисти.

Картините от пърформанса, както и някои от най-новите творби на учениците, ще бъдат представени от самия Албино Пити на 21.11.2014 г. /петък/, от 18:00 часа в национален Арт център "Форум" по време на изложбата по случай 15-годишнината на ЧСОУ по изкуства и чужди езици "Артис".

По инициатива на Частно СОУ „Артис“ и със съгласието на Албино Пити набраните средства от предстоящата благотворителна изложба ще бъдат дарени за развитието на таланта на деца в неравностойно положение, които желаят да се развиват в сферата на изкуството.

Гостуването на Албино Пити няма да се ограничи с участието му в пърформънса „ART WORLD FORCE“. Специално за любителите на съвременното изкуство той ще изнесе лекция  на следващия ден ( четвъртък, 20.11.2014 г. ) от 15.00 часа в ЧСОУ „Артис“.

Италианецът не е за първи път специален гост на столицата. Преди 2 години той пристигна у нас, за да подкрепи кандидатурата на София за Европейска столица на културата, като изрисува тролейбус от градския транспорт на площад „Княз Александър I”.

Албино Пити е сред водещите и най-уважавани артисти в съвременното изкуство. Критикът Гулиелмо Джулиоти заявява за него: „За Пити творбата не се ражда, тя експлодира!“.

Картини на Пити са изложени  в музеи по цял свят, зад гърба си художникът има над 500 изложби и повече от 80 пърформанса, на творчеството му са посветени 24 книги. Основоположник е на няколко течения в изкуството: „EКСПАНЗИОНИЗЪМ“, „АБСТРАКТЕН СИМВОЛИЗЪМ“, „ART,WORLD, FORCE“.

ЧСОУ по изкуства и чужди езици "Артис" е основано през 1999 г. и е член на Българската асоциация на частните училища (БАЧУ) - гарант за качествено образование. Училището е носител на многобройни награди и отличия и предоставя обучение по чужди езици и изкуства, съобразено с най-новите тенденции в европейското образование.


За повече информация и детайли:
Виолета Асенова
/Връзки с обществеността към ЧСОУ „Артис“/
Тел: 0988987706
http://www.lyceum-artis.eu/
http://www.albino-pitti.com/

{gallery}News-members/artis{/gallery}

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.