Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Каталог

ПРЕПОРЪЧАНО:

Субсидии за частни училища или колко са важни едни 20%

 Анализ на Десислава Николова, Институт за пазарна икономика

Преди няколко дни парламентарната комисия по образованието и науката набързо гласува една нова алинея към законопроекта за предучилищното и училищното образование, която с лека ръка успя да опорочи добрата идея държавната субсидия да следва децата, независимо дали те учат в държавни градини и училища или в частни.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Учреди се нов ученически клуб

Ученически клуб за наука и култура към БАЧУ и НБУ беше учреден на 29.10.2014г. в НБУ – галерия УниАрт.

В учредяването участваха 50 гимназисти, учители, студенти и докторанти в НБУ. Представени бяха частните училища-членове на БАЧУ: ЧСОУ „Дрита”, ЧНУ „Веда”, ЧНУ „Ерих Кестнер”, Първа частна математическа гимназия, ЧГ „Проф.Иван Апостолов”, ПЧАГ „Уилям Шекспир”, ЧСОУ „Артис” и ЧСОУ „Рьорих”.

 Създаването на Ученически клуб за наука и култура към БАЧУ е част от програмата за изпълнение на Меморандум за сътрудничество между Нов български университет и Българска асоциация на частните училища, подписан на 18.06.2014г. от ректора на НБУ – доц.д-р Пламен Бочков и председателя на БАЧУ – г-жа Милка Славчева. Клубът ще има четири сесии годишно и ще бъде мобилен – всяка сбирка ще се провежда в различно училище или в НБУ. Тематиката е разнообразна и включва теми от различни сфери на науката и културата с цел да се създадат предпоставки за развитие на научен интерес и общи проекти между ученици, студенти и преподаватели от висшето и училищното образование. 

Първото занимание на учредения клуб беше в областта на египтологията. Проф. Сергей Игнатов, д.н., създател и директор на Български институт по египтология към НБУ изнесе публична лекция на тема: „Образът на света според древния египтянин”. Лекцията предизвика интереса и породи много въпроси на учениците, по които се състоя дискусия. Учредителите направиха интересни предложения за тематиката на заниманията в клуба и за организацията на неговата бъдеща дейност.

{gallery}forumshort/club-nauka-kultura{/gallery}

 

Документи за членство

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Видео:Пресконференция

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.