Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Конкурс за фентъзи разказ

Тазгодишния конкурс за фентъзи разказ е под надслов "Послания от изток".

Обичате ли да пишете? Търсите ли перо всеки път, когато получите вдъхновение? Желаете ли да споделите магията на света, който създавате, и с други?

Разкажете какви Послания от изток се крият сред сенките на вашето въображение...

От организаторите на конкурса:

"Преди да се запознаете с правилата за участие, ви молим да разберете истинската причина, поради която организираме нашите конкурси. Както не малко пъти сме повтаряли, наградите, които раздаваме на спечелилите конкурсите, са символични. Всички усилия, които хвърляме от сърце по време на конкурсите ни - времето, редактирането, разпространяването, са с цел да предоставим на вас, желаещите млади, стари, бъдещи или утвърдени писатели, място за изява, да стимулираме вашето въображение, да ви дадем възможност да срещнете нови почитатели, да получите коментари, съвети, обратна връзка, да се сравните дори с други писатели от жанра. Това не е състезание. Това е вашата възможност да срещнете читатели, които отново и отново ще търсят вашето име сред рафтовете книги в библиотеката, сред публикуваните интервюта, сред новините за предстоящи събития. Не си позволявайте да загубите потенциалните си почитатели, изисквайки само техния бърз глас, запознайте ги с вашия свят!"

Изисквания:

  1. Едно авторско произведение с фентъзи елементи на тема "Послания от изток".
  2. Творете без ограничения относно максималната дължина, но да е поне една стандартна страница А4.
  3. Изпратете го на contest@fantasylarpcenter.com заедно с вашето име до 31-ви август 2014 година.

Гласуването ще започне на 1-ви септември и ще приключи на 30-ти септември включително (цял месец). А победителят ще бъде обявен на 1-ви октомври.

Литературните творби са обект на авторски права според Закон за авторските права и сродните му права.

Няма да бъдат публикувани творби, съдържащи обиди и нецензурно съдържание, както и такива, чиито текстове подтикват към насилие, не са свързани с обявената тема или са по-кратки от стандартна страница формат A4.

Всички творби, за които бъде доказано, че не принадлежат на автора, който ги е регистрирал в състезанието, ще бъдат отстранени. Отговорността за нарушаването на авторските права в този случай се поема от участника, който е регистрирал разказа.

Всички публикувани творби ще бъдат редактирани за правописни и пунктуационни грешки. Всичко друго ще се запази така, както авторът го е изпратил.

Краен срок:  31 август 2014 г.

Източник 
 

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.