Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Каталог

ПРЕПОРЪЧАНО:

Субсидии за частни училища или колко са важни едни 20%

 Анализ на Десислава Николова, Институт за пазарна икономика

Преди няколко дни парламентарната комисия по образованието и науката набързо гласува една нова алинея към законопроекта за предучилищното и училищното образование, която с лека ръка успя да опорочи добрата идея държавната субсидия да следва децата, независимо дали те учат в държавни градини и училища или в частни.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Национален журналистически конкурс за ученици

В Разград започна набирането на творби за участие в националния журналистически конкурс за ученици "Григор Попов".

Конкурсът се организира за втора поредна година от община Разград, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Общинско радио "Разград". Проявата е посветена на 135 години от рождението на видния деятел в областта на културата и журналистиката в лудогорския град Григор Попов, 125 години от началото на разградския периодичен печат и Деня на славянската писменост и култура - 24 май. Целта на конкурса според организаторите е да се популяризират личности, свързани с образованието, науката, културата, журналистиката в миналото и днес в родния край. В него могат да участват ученици от цялата страна от пети до 12 клас. Основните теми на конкурса са - "Личности и събития в родния край, свързани с образованието, науката, културата, журналистиката в миналото и днес" и "Добрата новина". Учениците ще се надпреварват в два раздела - публицистични материали за вестник и радиожурналистика.

Творбите трябва да се предадат лично или да се изпратят по пощата до 9 май на адреса на Центъра за ученическо и научно творчество или на електронната поща на центъра. Журито ще класира изпратените творби до 15 май, организаторите ще уведомят класираните автори и колективи до 19 май, а тържествената церемония по награждаването ще се състои на 22 май.

Източник

Документи за членство

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Видео:Пресконференция

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.