Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Конкурс за комикс на тема "Човешки права и демокрация в действие"

В конкурса за комикси на тема "Човешки права и демокрация в действие" са поканени ученици от всички държави - страни по Европейската културна конвенция.

За да се включите в пилотните проекти по схемата "Човешки права и демокрация в действие" е достатъчно да сте креативни и да обичате комикси.

Идеята на конкурса е да покаже доколко всички във вашето училище са поравно приети, дали всички ученици са третирани като равни, по какъв начин са представени теми като правата на човека и другите социални проблеми в училищния живот.

От участниците се очаква да изработят комикс свързан с демокрацията и човешките права в училище.

Печелившите проекти ще получат голяма медийна популярност и излъчване в интернет сайтовете на европейските институции, на Съвета на Европа и партньорските мрежи.

Десетте най-добри материала ще бъдат отличени за принос в развитието на съвременно образование по гражданство и човешки права и ще бъдат включени в един или няколко късометражни филми, които ще станат част от обучителната програма по темата.

Краен срок за участие: 24 декември 2013 г. 

Източник

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.